Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση Αντιναρκωτικού Συνδέσμου Κύπρου

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος Κύπρου σε συνεργασία με το αθλητικό Σωματείο <<Αλκή Ορόκλινης>> παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου μας κ. Ανδρέας Ονησιφόρου .

Τη εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Αλκής Ορόκλινη κ. Άντης Λόππας  καλωσορίζοντας τους όλους και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ‘‘ Μάθαμε να λέμε ότι τα ναρκωτικά είναι μακριά από εμάς, αλλά είναι θέμα όλων μας’’.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συνδέσμου κ. Μάκης  Γεωργίου  που μας παρουσίασε δύο πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά. Το πρώτο είναι ότι κάθε μήνα στην Κύπρο έχουμε θάνατο ενός νέου ανθρώπου από χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεύτερον ότι τα συνολικά χρόνια φυλάκισης που επιβλήθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις για ναρκωτικές ουσίες ανέρχονται στα 688 χρόνια!!!

Κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ. Νίκος Λιγερός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 50 πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο και είναι γνωστός ως ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στην κλίμακα Standford-Binet.

Μας ανέλυσε με ένα μοναδικό τρόπο την δύναμη της ομάδας και το πώς μπορούμε εύκολα να αποφύγουμε ορισμένα λάθη που κάνουμε απερίσκεπτα στην καθημερινότητά μας. 
Μας ανέλυσε ότι τα παιδία από νεαρή ηλικία θα ήταν καλό να ασχοληθούν με κάποιο ομαδικό άθλημα λόγω του ότι μέσω της ομάδας και των συμπαικτών τους σχηματίζουν εικόνα για το πώς φαίνονται στα μάτια των άλλων. Έτσι λόγω της αντίδρασης από μια άλλη οπτική γωνία τα παιδία μπορούν να προβληματιστούν και να βελτιωθούν άμεσα.
Ήταν πραγματικά μια σπουδαία παρουσίαση που είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε και να επιμορφωθούμε για το θέμα των ναρκωτικών ουσιών που πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Άντης Λόππας είναι θέμα όλων μας.

Ο <<ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΝΕΟΥ>> δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ένα καλά οργανωμένο σύνολο που έγνοια του είναι ο νέος, γιαυτό και δέιχνουμε την ευαισθητοποίηση μας σε αυτά τα θέματα. Ο κάθε ένας απο εμάς μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σηματικό ρόλο σε αυτη τη μάστιγα που ταλαιπωρεί για χρόνια τις ζωές πολλών νέων. Δεν μένουμε αμέτοχοι, βάζουμε και εμέις το δικό μας λιθαράκι για να έχουμε μια πιο καθαρή κοινωνία. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!
  

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΝΕΟΥ.

Φωτορεπορτάζ απο την χθεσινή εκδήλωση.

Η χορωδία του Αντιναρκωτικού Συνδέσμου Κύπρου
Άψογα οργανωμένη η χθεσινή εκδήλωση
Ομιλία απο τον Δρ. Νίκο Λιγερό
Απο αριστερά ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ε.Λ κ. Στέλιο Στυλιανού,
 ο πρόεδρος της Μοσφηλωτής κ. Πλατινή, παράγοντας της Αλκής Ορόκλινης κ. Θεόδωρος Θεοδώρου,
και ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Ανδρέας Ονησιφόρου
Δρ. Νίκος Λιγερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου